السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
ازيكـــــــــــــــــــــ ـــــــــم
انهارده حبيت اجيبلكم طريقه عمل الحواوشى المصرى مش الاسكندرانى
وهو جميل جدااااااا على فكره وهيعجبكم وسهل ولو معجبكوش هبقى اكله انا
هههههههههههههههههههه
يلا نبدا ونشوف المقادير
نجيب لحمه مفرومه على حسب افراد العائله
ياعنى مثلا هنعمل كيلو وعلى حسب حشوك للرغيف هيعملك العدد
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ونجيب البصل وعلى حسب رغبتك حطى بصل هنقول مثلا * بصلات كبار
واذا احتاجتى بصل حطى تانى متخفيش بيكون حلو
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ونجيب فلفل حار واذا مابتحبوا الحار نجيب بارد
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ونجيب بقسطات مطحون وممكن متحطيش لو مش حابه
هو بس بينفش اللحمه مابتبقاش مكتومه لو مش عايزه بلاش
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ونجيب عيش بلدى من اللى هو العادى ولازم العادى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]وملح + فلفل اسمر بس
ونبدأ فى الخلط
هاتى طبق كبير حطى اللحمه
زى كده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]وافرمى البصل
زى كده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]وحطيهم على بعض وحطى الفلفل بعد مايتقطع قطع صغيره والبقسماط
وعليهم الملح الكافى والفلفل الاسمر واعجينيهم بأيدك لحد مايتقلب كويس
وهاتى رغيف وافتحيه من الجمب فاتحه صغيره بالسكينه او بأيدك
وابتدى احشى اللحمه جوه الرغيف وهكذا
لحد ماتخلص اللحمه والعيش
وهاتى سمنه اى نوع بتفضليه وبلى اصابعك فيه وحطى جوه العيش بس مره واحده ومن فوق الرغيف
بس هيبقى نفس الشكل كده
بعد كده حطيه فى الفرن لحد ماتستوى اللحمه من بس مش كله حطى على صنيه فيها كام رغيف جمب بعض وبس ولما يطلع حطى غيره ومتغلفيهوش بورق الالمونيوم
سبيه زى ماهو
هيطلعلك بنفس الشكل كده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]وبعدين هاتى مقلايه فاضيه حطى فيها شويه زيت اى نوع عندك صغيرين اوى
ياعنى زى دول او ااقل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]حطى بقى الرغيف بعد ماطلع من الفرن يتحمر وحمريه من تحت كويس وارجع ااقلبيه وحمريه تانى وهكذا .....
وهيطلع بشكل ده وبألف هنا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]وممكن تحمريه اكتر من كده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]وبألف هنا
مواضيع ذات علاقة:
اكله الحواوشى , تعلمى تحضير الحواوشى **** , مقادير الحواوشى
شرح طريقة عمل الحواوشى المصرى - العيش باللحمة
اسهل طريقه لعمل البيض المقلى بسرررررعه ادخلى
طريقة عمل الحواوشى - طريقة تحضير رغيف الحواوشى - مقادير وخطوات تحضير الحواوشى
طريقة رائعة لعمل الكشرى المصرى - الكشرى المصرى وصل وبالصور